Jdi na obsah Jdi na menu
 


nedělní seminář s Radkem Fojtů s názvem " mimika a gesta tanečníka"

16. 1. 2012

 Seminář - "mimika a gesta tanečníka" od 9.00 do 16.00

Kdo už tuší, co je mimika tanečníka - Kristi Žandová, Jiřinka Běhalová, Vendulka Baňařová, Adinka Drabová, Kája Seidlerová, Luci a Míša Zappeovy, Brambůrka Dostálová, Zuza Hendrychová, Peťka Novotná, Izinka Pollaková, Baru Šestáková, Jani Baranová, Hani Sedláčková, Naty Bušíková, Naty Leznová, Anetka Schneiderová,Míša Klepancová, Ivanka Drabová, Kája Malinová, Míša Tinka, Eliška Hajná

Velikánská pochvala za krásně protančenou a proxichtovanou neděli. Učili jsme se zatančit všechny možné pocity - radost, strach, štěstí, bolest, tajemství, zuřivost, pýchu, smutek, překvapení a jiné. Udržet v jedné chvíli soulad s hudbou, technikou tanečních kroků, dokonalou tváří a spolupráci s tanečníky kolem sebe,  bylo pro mnohé téměř nemožné. Ale trénovalo se a trénovalo a všichni se úžasně snažili. Bylo nesmírně zajímavé, jak se na tvářičkách tanečníků na začátku objevovalo jen chacha, hi hi hi....a pak uměli vykouzlit očima, nosíkem, tváří, bradou, držením hlavy, natočením ramen - nejrůznější herecké výjevy.

Dívali jsme se na žáby, miminka, učitelky, blázny, kočičky, klauny, sportovce, mouchy, modelky, kuchaře a jiné.  Někteří si vyzkoušeli, jak nesmírně těžké je být trenérem a choreografem tanečníka, který nechce, nebo neumí prodat to, co ho trenér naučil a co po něm v tanci chce. Jak krásné a uspokojující je být trenérem pilného , nadaného a vnímavého žáka, který před diváky předvede přesně to, co si trenér vysnil. Na vlastní kůži tak vyzkoušeli další emoce - beznaděj, uspokojení, marnost, hrdost, zklamání, okouzlení a úlevu :-)

Děkujeme Radkovi Fojtů a jeho paní Kateřině , že s námi strávili příjemnou neděli.